Микел Артета засипа с похвали младите играчи на Арсенал, които снощи донесоха победа над Уест Хям с 2:0 и вкараха Артилеристите в Топ 4. 

На фона на кризата с Пиер-Емерик Обамеянг и отнетата му капитанска лента и стартът на сезона с 3 поредни загуби, позицията на Артилеристите в момента е наистина забележителна.  

Голове на Габриел Мартинели и Емил Смит-Роу след паузата донесе триумфа в дербито и испанецът бе повече от щастлив след успеха, който бе напълно заслужен. 

„Мисля, че младите играчи бяха страхотни, а по-опитните им даваха пример. Нуждаехме се от силно представяне, за да спечелим и съм много доволен. Важно бе за Габи Мартинели да вкара, но всички играха добре. Някои от тях се познават от академията, така че химията я има. Определено ми допадат връзките между футболистите и как по-опитните помагат на младите да израстват“ заяви Артета. 

10 от 23-те гола на Арсенал през сезона са вкарани от играчи до 21 години, което е показателно. „Знаците са много позитивни, защото прогресираме, но има още много, което да направим. Имахме трудности, но останахме заедно, а най-големият комплимент е, че феновете са зад нас и ни подкрепят. Момчетата играят за този клуб с енергия и гордост и представянето ни бе отлично. Първенството обаче свършва през май, а нашите цели са по-високи“ добави той. 

Артета обяви още, че няма нищо ново около Пиер-Емерик Обамеянг. „Няма новини. Ще говорим за това по-нататък. Той не бе на разположение за този мач, който обаче вече отмина“.